Betting bonus

Det är inte många som tänker på faktum att betting faktiskt har funnits i alla tider, säkerligen oddsättare likaså. Att satsa något för att kunna vinna en annan sak har sedan urminnes tider funnits. Säkerligen har det varit lika populärt genom århundradena. Allt ifrån ett par hundra år sen i England då man hade som Londons mest populära händelse hundkapplöpning. Där satsade folk i princip allt man ägde för att kunna vara en del av denna upplevelse och känna adrenalinet och spänningen som det medförde.

Idag lever vi i ett samhälle som är så mycket bättre på alla sätt och vis. En av de allra bästa sakerna med ett modernt samhälle är betting bonusar. Att ta del av en betting bonus höjer spelupplevelsen och spelglädjen väldigt många nivåer för dig som spelare. Faktum är att betting bonusar är en win-win-situation för både dig som spelare och spelbolagen.

Spelbolagen delar ut betting bonusar för att de vill göra dig som spelare tillfredsställd. Så att du fortsätter att spela hos dem och så klart för att locka till sig nya spelare. Det är idag oerhört stor konkurrens bland spelbolagen. Därför måste de hela tiden komma fram med nya, bättre bonusar än sina konkurrenter för att locka till sig så många spelare som möjligt. Vilken spelare vill inte dubbla spelkassan liksom?

För att se till att spelarna sedan stannar hos dem, finns det olika kampanjer och erbjudanden som aktiva och lojala spelare får ta del av.

Betta på sport med bonus

Olika typer av betting bonusar

Längre tillbaka i tiden har vi de gamla romarna som älskade sina gladiatorspel. De kunde satsa och följa sin favoritgladiator och skulle mot förmodan en viss kejsare våga ställa in någon tävling blev han inte populär hos folket. Föreställ dig om dessa människor hade haft den lyx som vi har idag – nämligen betting bonusar. Folket hade ju inte gjort annat än att spela!

Fördelarna med en betting bonus är som du säkert redan har listat ut väldigt många. En betting bonus innebär att du får extra pengar av spelbolaget att spela med, dock kommer bonusarna med vissa motkrav som du måste uppfylla.

Det finns många olika bonusar att ta del av för dig som spelar hos de olika spelbolagen som finns. För att du ska få lite mer koll på vilka dessa bonusar är, så har vi sammanställt dessa i lite mer detalj nedan:

Välkomstbonus

Kallas även för insättningsbonus. Detta är den allra vanligaste formen av betting bonus som dagens spelbolag använder sig utav. En välkomstbonus innebär att när du som ny spelare registrerar ett spelkonto hos något spelbolag, så blir de givetvis väldigt glada för att du vill spela hos just dem och därför vill de belöna dig. Detta innebär oftast att du får din belöning efter att du har gjort din första insättning. Låt oss säga att du sätter in 500 kronor och välkomstbonusen är på 100 % upp till 1000 kronor. Detta innebär i så fall att du får 500 kronor extra av spelbolaget att spela för, vilket sammanlagt blir 1000 kronor att spendera.

Dock kommer dessa bonusar med olika villkor du måste uppfylla. Ett av dessa är omsättningskrav. Ett omsättningskrav på en bonus innebär att du måste omsätta din bonus x antal gånger innan du kan begära ett uttag. Se därför till att alltid kika igenom villkoren för alla bonusar du tar del av. På så sätt blir du inte överraskad över hur höga omsättningskraven är efteråt.

Free bets

Free bets är inte lika vanligt som en insättningsbonus, men det förekommer hos vissa spelbolag och ibland kan free bets även tillhöra en välkomstbonus. Namnet free bets är precis vad det låter – nämligen gratis bets. Men i själva verket fungerar det som så att du får ett riskfritt spel, vilket fungerar lite som en försäkring om du skulle förlora. Ett riskfritt spel är alltså bara användbart om du skulle förlora, inte om du vinner. Ett exempel på detta är om du sätter in 500 kronor och du förlorar de inom en viss tid. Då kan du av spelbolaget få ta emot 500 nya kronor att spela för på en valfri sport hos spelbolaget.

Odds boost

Ibland kan spelbolagen välja ut en viss match, oftast handlar det om fotbollsmatcher, som de erbjuder boostade odds på. Skulle exempelvis Barcelona möta Valencia. Då kan spelbolaget bestämma sig för att erbjuda 10.00 i odds på att Valencia ska vinna när de i vanliga fall kanske bara har 2.50. Dock brukar dessa boostade odds fungera som en välkomstbonus där bara nya spelare får ta del av boostade odds. Dessutom brukar det vara ett maxtak på hur mycket man får satsa.

Cash back

En cash back-bonus kan spelbolaget dela ut till dig som har det lite tyngre med spelandet för tillfället för att på så sätt ge dig en liten push. Om du exempelvis har satt in 250 kronor och förlorar rubbet nästan direkt så kan du alltså få tillbaka en del av din insättning. Oftast rör det sig om 10 % som du får tillbaka och det brukar även följa med omsättningskrav på den.

Matchade spel

Denna bonus innebär att om du har lagt ett spel på 100 kronor på till exempel Arsenal mot Tottenham. Så får du samma summa av spelbolaget att lägga på en valfri match på valfri sport.